Kilpailut

Tärkeä osa valokuvaajan työtä on pitää huolta omasta ammattitaidostaan ja sen kehittämisestä. Valokuvauksessa niin tekniikat, työtavat kuin tyylisuunnat ovat muuttuneet aikojen kuluessa ja valokuvaajan täytyy pysyä niiden mukana. Vaikka olisi 10 vuotta sitten suorittanut valokuvaajan ammattitutkinnon, monet asiat ovat jo ehtineet muuttua tänä aikana.

Hyvä tapa mittauttaa omaa osaamistaan muita vastaan on osallistua kilpailuihin. Omalle tekemiselleen saattaa helposti tulla sokeaksi, joten toisen silmien kautta tuleva palaute on hyvin hyödyllistä. Valokuvakilpailuja järjestetään tänä päivänä todella paljon, ja niihin on helppo osallistua, vaikka kilpailu järjestettäisiin toisella puolella maapalloa, sillä moniin kisoihin osallistutaan vain tiedostoilla.

Tässä muutamia tärkeimpiä kilpailuja

Finnish Photo Awards
Uudessa Finnish Photo Awards -kilpailussa etsitään maan parhaita valokuvia ja -kuvaajia yhdeksässä eri kategoriassa. Osallistumisaikaa on käynnissä vielä 24.3.2019 asti. Lue lisää ja osallistu http://www.finnishphotoawards.fi/

Finnish Photo Awards – kilpailun kautta jaetaan paikat myös Suomen maajoukkueeseen World Photographic Cup – kilpailuun www.worldphotographic.org

Molemmat kilpailut on vuoden 2019 käyty, asiaan palataan jälleen 2020 kisojen merkeissä

Suomen Ammattivalokuvaajat ry:n tärkein kansainvälinen kumppani on alan eurooppalainen keskusjärjestö FEP – Federation of European Professional Photographers. FEP kattaa yli 20 eurooppalaista maata ja sitä kautta noin 50 000 eurooppalaista ammattivalokuvaajaa.

FEP järjestää vuosittain FEP European Professional Photographer of the Year – kilpailun, jossa on hyvin samantapaiset kategoriat Finnish Photo Awards – kilpailun kanssa. Useat suomalaisvalokuvaajat ovat viime vuosina saavuttaneet palkintosijoituksia tässä kilpailussa.

Kilpailu on vuoden 2019 osalta käyty, 2020 kilpailu aukeaa jälleen syksyllä

www.europeanphotographers.eu/competition/