Kuvaajahaku

Sini Satu Yrjänä - Kuva-Sini (Viljasin Oy) (2021807-4)


Kuva-Sini (Viljasin Oy)Yleistiedot

Tuomiojantie 274, 92400 Ruukki
0440270036
sinisatu@sinisatu.net
www.sinisatu.net
http://www.facebook.com/KuvaSini/
@kuvasini


Valokuvausalan tutkinnot


Voimauttavan valokuvauksen perusteet

KuvaustyypitVapaa sana

Valokuvaajana minua kiinnostaa ja innostaa eniten ihmisten kuvaaminen. Olen ihmettelijä, valon ja varjon leikin ihastelija, kauneuden etsijä ja tunnelmien tallentaja. Joskus tallennan kuvaushetkien tunnelmia myös sanoina, runoina, ajatuksina.


Ensimmäisen kamerani sain 10 vuotiaana ja siitä asti olen kuvannut ihmisiä ja luonnon yksityiskohtia. Olen kuvannut filmille, kehittänyt itse kuvia, käynyt useilla eri valokuvauskursseilla ja nyt ammattilaisena kuvaan digitaalisesti ja valmistan kuvat Lightroomilla raakakuvista "digipimiössäni".


Valmistuin valokuvaajaksi vuonna 2010 (VAT) ammattiopisto Lappiasta, Torniosta. Sen lisäksi olen opiskellut voimauttavan valokuvaksen perusteet Pohjois-Pohjanmaan kesäyliopistossa Oulussa Voimauttavan valokuvan menetelmän äidin ja kehittäjän Miina Annukka Savolaisen koulutuksessa. Sieltä sain paperit maaliskuussa 2016. Olen toteuttanut kaksi yhteisöllistä voimauttavan valokuvan projektia. Ensimmäinen projektini valmistui vuonna 2016, josta julkaistiin Piilosta - Ihanaisten matka minuuteen kirja. Toinen, Suomen 100 vuotisjuhlavuoden projekti valmistui joulukuussa 2017. Siinä kuvasin 50 eri ikäistä henkilöä oman kotikuntani alueelta. Kummastakin projektista voi katsoa erikseen täältä:
Piilosta-projekti, seksuaalista kaltoinkohtelua kokeneiden naisten matka minuuteen.
Kotikuntani kauneus ja voima satavuotiaan Suomen sylissä, Suomen 100 vuotisen itsenäisyyden juhlavuoden kunniaksi toteutettu henkilökuvaprojekti.

Näiden projektien lisäksi olen kuvannut ja tallentanut asiakkailleni heidän omia erilaisia projektejaan, esimerkiksi 50-, 60-, 70- ja 80-vuotiaiden syntymäpäiviksi voimauttavia valokuvakirjoja, joissa on elämän tärkeimpiä kuvia ja etappeja koottuna yksiin kansiin voimauttavien uusien henkilökuvien kera. Joillekin olen kuvannut elämän taitekohdissa voimauttavia kuvia uuden elämänvaiheen alkajaisiksi. Toiset ovat halunneet kuvauttaa erilaisia puolia itsestään, käsitellä tunteitaan ja käyttää kuvia terapeuttisesti omassa voimautumisprosessissaan. Voimauttavaa kuvausta voi käyttää juuri sellaisilla tavoilla, mikä palvelee sinua juuri tällä hetkellä. Se voi olla myös vain yksi mukava kokemus, josta jää tunnelmallisia kuvamuistoja. Sinä päätät, minä palvelen, katson läsnäolevasti hyväksyen ja kuvaan.