Hallitus, säännöt ja jäseneksi liittyminen

Suomen Ammattivalokuvaajat ry (entinen Suomen Valokuvaajain Liitto ry) on maamme suurin ja vanhin ammattivalokuvaajien edunvalvontajärjestö, se on perustettu jo vuonna 1919 eli vuonna 2019 juhlitaan satavuotista taivalta. Suomen Ammattivalokuvaajat ry:n jäsenet ovat monitaitoisia valo- ja videokuvaajia sekä kuvankäsittelyn ammattilaisia. Jäsenistömme joukosta löytyy osaavia tekijöitä niin yksityisten kuluttajien kuin yritystenkin tarpeisiin; jäseniemme tarjoamiin palveluihin kuuluvat mm. mainos- ja tuotekuvaus, lehtikuvaus, muotokuvauksen eri muodot sekä tapahtumakuvaus ja vaikkapa koptereilla kuvatut videot. SAVin jäsenistöön kuuluu myös valokuvakouluttajia sekä valokuvauksen ohessa alan tietokirjoja kirjoittaneita henkilöitä.

Suomen Ammattivalokuvaajat ry:n tärkein tehtävä on jäsentensä ammatillisten toimintaedellytysten parantaminen, johon tähdätään monitasoisella koulutuksella valokuvauksen ja kuvankäsittelyn saroilla. Jäseniä tuetaan myös mm. antamalla neuvontaa tekijänoikeuteen, kuluttajansuojaan ja yrittäjyyteen liittyvissä asioissa. Ammattivalokuvauksen arvostusta pyritään lisäämään sisäisellä ja ulkoisella tiedottamisella, näyttely- ja kilpailutoiminnalla sekä yhteistyöllä viranomaisten ja alan koti- sekä ulkomaisten yhteisöjen kanssa.

SAV on ainoa suomalainen ammattivalokuvaajajärjestö, joka kuuluu Euroopan-laajuiseen ammattikuvaajajärjestö Federation of European Professional Photographersiin. FEP edustaa Euroopassa noin 50 000 ammattivalokuvaajaa. SAV:n jäsenet voivat myös hakea FEP:n myöntämiä arvonimiä niin valokuvauksen kuin videokuvauksen alueelta. Valokuvauksessa kolmiportainen järjestelmä on EP/QEP/MQEP (European Photographer/Qualified European Photographer/Master Qualified Photographer). Videokuvauksessa järjestelmä on sama, EV/QEV/MQEV.

FEP:n ohella SAV on myös kotimaisen alan kattojärjestön eli Finnfoto – Suomen Valokuvajärjestöt ry:n jäsen. Suomen Ammattivalokuvaajat ry toimii myös yhteistyössä alan maahantuojien sekä muiden tärkeiden yritysten, kuten ammattivalokuvaajia kouluttavan oppilaitoksen Visuaaliviestinnän Instituutti VVI Oy:n kanssa.

Suomen Ammattivalokuvaajat ry:n jäsenet kehittävät omaa osaamistaan aktiivisesti myös kilpailemalla. Yhdistys on järjestänyt säännöllisesti jo neljänkymmenen vuoden ajan valokuvakilpailuja, nyt juhlavuoden kunniaksi kilpailua on rukattu uuteen muotoon ja se tunnetaan jatkossa nimellä Finnish Photo Awards.

Viime vuosina jäsenemme ovat osallistuneet erittäin aktiivisesti kansainvälisiin kilpailuihin, näistä kilpailuista onkin tullut jäsenillemme ennennäkemätöntä menestysputkea; esimerkiksi FEP European Professional Photographer of the Year – kilpailusta palkintoja on tullut usean vudoen ajan laajalla rintamalla. Lisäksi maajoukkueiden välillä järjestettävässä World Photographic Cup – kilpailussa jäsenistöömme kuuluvat kuvaajat ovat saavuttaneet mitalisijoja jo viitenä peräkkäisenä vuonna. Erityisen menestyksekkäitä kilpailusarjoja suomalaisille ovat olleet mainos- ja kuvituskuvat.

Tutustu tästä Suomen Ammattivalokuvaajat ry:n sääntöihin

Suomen Ammattivalokuvaajat ry:n hallituksen vuonna 2023 muodostavat

Puheenjohtaja

Heidi Glader
heidimglader(ät)gmail.com

Markus Aspegren
valokuvaaja.markus@gmail.com

Mika Levälampi
mika(ät)levalampi.fi

Kati Länsikylä
studio(ät)katilansikyla.fi

Mari Pyykkönen
mari(ät)studiobrahe.fi

Sami Reivinen
samireivinen(ät)gmail.com

Maria Yli-Valkama
maria.yli-valkama@koulukuvat.com