Kilpailut

Tärkeä osa valokuvaajan työtä on pitää huolta omasta ammattitaidostaan ja sen kehittämisestä. Valokuvauksessa niin tekniikat, työtavat kuin tyylisuunnat ovat muuttuneet aikojen kuluessa ja valokuvaajan täytyy pysyä niiden mukana. Vaikka olisi 10 vuotta sitten suorittanut valokuvaajan ammattitutkinnon, monet asiat ovat jo ehtineet muuttua tänä aikana.

Hyvä tapa mittauttaa omaa osaamistaan muita vastaan on osallistua kilpailuihin. Omalle tekemiselleen saattaa helposti tulla sokeaksi, joten toisen silmien kautta tuleva palaute on hyvin hyödyllistä. Valokuvakilpailuja järjestetään tänä päivänä todella paljon, ja niihin on helppo osallistua, vaikka kilpailu järjestettäisiin toisella puolella maapalloa, sillä moniin kisoihin osallistutaan vain tiedostoilla.

Tässä muutamia tärkeimpiä kilpailuja

Fotofinlandia

Suomen toistaiseksi ehkä tunnetuin valokuvakilpailu Fotofinlandia käydään jälleen syksyllä 2020, samalla juhlistetaan kilpailua järjestävän Finnfoton 50-vuotista taivalta. Vuoden 2018 Fotofinlandian tavoin myös 2020 kilpailun järjestämistapa on erilliset kategoriat ja koko kilpailun voi voittaa yhdellä ainoalla kuvalla.

Fotofinlandian osallistumisaika on 24.8.-4.9.2020, tulokset julkistetaan 3.11.2020. https://www.fotofinlandia.fi/

Finnish Photo Awards
Uudessa Finnish Photo Awards -kilpailussa etsitään maan parhaita valokuvia ja -kuvaajia yhdeksässä eri kategoriassa. Kuvien latausaika 2020 kilpailuun käynnistyy 1.2.2020 osoitteessa  http://www.finnishphotoawards.fi/

Finnish Photo Awards 2020 – finaali käydään 17.4.2020 Kuopiossa ja parhaat palkitaan seuraavan päivän gaalassa. (edit: finaali siirretty ajankohtaan 8.-10.10.2020)

Finnish Photo Awards – kilpailun kautta jaetaan paikat myös Suomen maajoukkueeseen World Photographic Cup – kilpailuun www.worldphotographic.org

Suomen Ammattivalokuvaajat ry:n tärkein kansainvälinen kumppani on alan eurooppalainen keskusjärjestö FEP – Federation of European Professional Photographers. FEP kattaa yli 20 eurooppalaista maata ja sitä kautta noin 50 000 eurooppalaista ammattivalokuvaajaa.

FEP järjestää vuosittain FEP European Professional Photographer of the Year – kilpailun, jossa on hyvin samantapaiset kategoriat Finnish Photo Awards – kilpailun kanssa. Useat suomalaisvalokuvaajat ovat viime vuosina saavuttaneet palkintosijoituksia tässä kilpailussa.

FEP European Professional Photographer of the Year 2020 – kilpailu on parhaillaan auki, kuvia voi ladata kisaan 7.1.2020 saakka. Nuorille valokuvaajille (alle 30-vuotiaat) on tarjolla oma kilpailunsa, FEP Young Photographer Award. Lisäksi tällä kilpailukaudella on käynnissä myös järjestyksessään viides FEP European Photo Book Prize, johon osallistutaan valokuvakirjoilla. Lisätietoja ja osallistumisohjeet kaikkiin kilpailuihin löydät alla olevasta osoitteesta:

www.europeanphotographers.eu/competition/