Mikä on SAV ry?

Suomen Ammattivalokuvaajat ry on valokuva-alan ammattilaisten kohtauspaikka. ”SAVilaisia” ovat niin valokuvaajat eri puolilta Suomea kuin monet valokuva-alalla vaikuttavista yrityksistä. Perinteisesti yhdistyksen jäseniä ovat olleet muotokuvaajat, mutta vuodet ovat laajentaneet jäsenistömme käsittämään valokuvauksen ammattilaisia monelta eri osa-alueelta ja nykyään järjestöön kuuluu muotokuvauksen lisäksi monenlaista valokuvaustyötä tekeviä jäseniä. Heitä yhdistävänä tekijänä on kuitenkin tilauksesta tuotettava ammattikuva.

Yhdistys tarjoaa jäsenilleen mahdollisuuksia ammatilliseen kehittymiseen ja kouluttautumiseen mm. lyhytkurssien ja työpajojen myötä, tapahtumissamme käy myös säännöllisesti ulkomaisia luennoitsijavieraita. Meillä on myös aktiiviset kansainväliset verkostot, Suomen Ammattivalokuvaajat ry edustaa Suomea alan eurooppalaisessa keskusjärjestössä FEP:ssä (Federation of European Professional Photographers); tämä yhteistyö tarjoaa jäsenillemme mahdollisuuksia mittauttaa osaamistaan muita maanosan valokuvaajia vastaan kilpailuissa ja kansainvälisiä arvonimiä haettaessa että myöskin päästä kokemaan siipiään kuvien arvioitsijoina muiden maiden kilpailuissa tai puhujavieraana heidän tapahtumissaan.

Yhdistyksen kautta saat neuvoja kiperissä tilanteissa, vaikkapa koskien tekijänoikeuksia tai kuvaussopimuksia. Suomen Ammattivalokuvaajat on yksi Finnfoto – Suomen Valokuvajärjestöt ry:n jäsenjärjestöistä. Finnfoton kautta voit hakea vaikkapa vuotuisia Kopiosto-apurahoja

Kilpailutoiminta on pitkään ollut olennainen osa Suomen Ammattivalokuvaajat ry:n toimintaa, Vuoden Muotokuvaaja – kilpailua järjestettiin aina 70-luvulta. Nyt, yhdistyksen täyttäessä tänä vuonna, kilpailu uudistuu ja jatkossa se tullaan tuntemaan nimellä Finnish Photo Awards. Kilpailussa on jatkossa 9 eri valokuvauksen aloja edustavaa kategoriaa. Kategoriat ovat valikoituneet siten, että saamme kilpailun kautta kerättyä aidosti Suomen parhaat kuvat edustamaan maatamme kansainvälisen maajoukkuemittelö World Photographic Cup -kisan maajoukkueessa. Lisäksi halusimme tuoda kisaan kategorioita, jotka palvelevat parhaiten erilaisten valokuvaajien markkinointitarpeita. Kilpailumenestys ja sen hyödyntäminen oikein markkinoinnissa on tärkeää yrittäjävetoisella, paljon kilpailuilla alalla. Haluamme tarjota siihen mahdollisuuksia ja työkaluja.

Yksi tärkeimmistä, ellei tärkein, ’savilaisuuden’ ilmentymä on yhteisöllisyys ja järjestön tuoma vertaistuki. Jäsenet arvostavat yhteisöä, jossa ymmärretään ”sharing is caring” -periaatteen päälle. Toiselta jäseneltä saattaa hyvinkin löytyä ylimääräisenä se yksi puuttuva tietynlainen pohjuke, neuvo siihen miksi piirtopöytäsi tilttasi kiinni viimeisimmän ohjelmistopäivityksen myötä tai muuten vain ymmärtäväinen kuuntelija sille hetkelle, kun yrittäjänä tuntuu siltä että haluaa vain laittaa hanskat naulaan.

Yhteistyökumppanimme ovat myös osa tätä yhteisöä, osallistumalla tapahtumiimme heille syntyy tavanomaista, nykyisin useimmiten internetin ylitse hoidettavaa, asiakassuhdetta vahvempia kontakteja henkilöihin, jotka ovat kuitenkin olennainen osa heidän avainasiakaskuntaansa. Yhteistyökumppanimme ovat aina tervetulleita tapahtumiimme ja heidän vuotuiseen jäsenmaksuunsa kuuluu erityinen jäsenetupäivö, jolloin he omia tuotteitaan/palveluitaan koskevan tarjouksen hinnalla voivat osallistua tapahtumaan, jossa kohtaa keskitetysti paljon valokuvaajia. Välitämme luonnollisesti myös heidän tarjouksiaan, tiedotteitaan jne eteenpäin jäsenillemme.

Varmista Sinäkin eturivin näköalapaikkasi suomalaiseen valokuva-alaan!