Markus Aspegrenille QEP-arvonimi

Eurooppalainen ammattivalokuvaajien keskusjärjestö Federation of European Professional Photographers kokoontui marraskuun puolivälissä Tsekin Prahassa järjestyksessään 40. arvonimien jurytystilaisuuteen.

Tilaisuudessa arviointiin 32 Qualifed European Photographer -arvonimimihakemusta; niiden joukossa oli kuopiolainen valokuvaaja Markus Aspegren, joka myös oli 18 läpimenneen joukossa.

Qualified European Photographer on eurooppalainen ammattivalokuvauksen laatustandardi, joka osoittaa haltijaltaan korkeaa ammatillista osaamista. Arvonimiä haetaan 12 kuvan sarjalla, jotka edustavat hakijan valitsemaa erikoisosaamisaluetta. Haun arvioi kansainvälinen viisihenkinen tuomaristo ja läpimenoon vaaditaan vähintään 3 puoltoääntä.

Aspegrenin sarjan aihe oli puhutteleva, merien muovisaasteeseen kantaa ottava Plastic Waters -kuvasarjan konseptuaalisia muotokuvia. Tuomaristo kiitteli kuvien upeita väreitä, hallittua valonhallintaa sekä idean  innovatiivisuutta ja  tyylikästä toteutusta.

Kolehmainen on Suomen Ammattivalokuvaajat ry:n jäsen, järjestö on FEP:n suomalainen jäsenjärjestö. Suomessa on nyt yhteensä 26 QEP arvonimeä Kolehmainen mukaan luettuna. Koko Euroopassa tämän arvostetun tittelin haltijoita on noin 800.

Näet Markus Aspegrenin koko QEP-sarjan täältä